Operation Flashpoint: Red River in 2011?

Vis1980

Volgend jaar komt er een nieuwe Operation Flashpoint uit. Althans dat beweert website CVG na het zien van een online C.V. van een medewerker van Codemasters. De tactical first-person shooter van Codemasters zal Operation Flashpoint: Red River gaan heten. De opvolger van Operation Flashpoint: Dragon Rising moet in 2011 uitkomen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Het eerste deel van de serie, Operation Flashpoint: Cold War Crisis kwam in 2001 uit op de PC. Destijds werd het spel met veel gejuich ontvangen. Dit kwam vooral door het realisme van de actie en de omgevingen. In oktober van vorig jaar kwam pas het tweede deel uit de serie: Operation Flashpoint 2: Dragon Rising. Als het inderdaad waar is dat het derde deel volgend jaar komt, betekent dit dat de fans van de serie dit keer veel minder lang hoeven te wachten op een opvolger.

Operation Flashpoint: Red River zal gebruik gaan maken van de EGO 2.0 engine. Deze engine is de opvolger van EGO engine die gebruikt werd voor onder andere DiRT, DiRT 2 en GRID.

Operation Flashpoint: Dragon Rising