[EK] Geen rol voor Van der Westen in hordenfinale

Peterselieman

Marcel van der Westen is buiten de medailles gevallen in de 110 meter hordenfinale op het EK in Barcelona. Hij speelde met een zevende plaats geen rol van betekenis. De Brit Andy Turner werd eerste, vlak voor Garfield Darien uit Frankrijk en Daniel Kiss uit Hongarije.

Van der Westen kon zich in de eindstrijd niet verbeteren ten opzichte van zijn goede tijd in de halve finale. Hij liep in 13,58 seconden naar de finish, twee honderdsten langzamer dan zijn vorige race. Winnaar Turner klokte een tijd van 13,28.

Christophe Lemaître pakte in de finale van de 200 meter sprint, net als eerder deze week op de 100 meter, het goud. De Fransman stelde de zege pas in de laatste meters veilig met een eindsprint. Hij noteerde een tijd van 20,37 seconden. Zilver was er voor de Brit Christian Malcolm in 20,38. Martial Mbandjock uit Frankrijk werd derde in 20,42.

De 400 meter voor vrouwen werd een Russisch onderonsje. Tatyana Firova won in 49,89 seconden het goud vlak voor haar landgenoten Kseniya Ustalova en Antonina Krivoshapka.