Lubbers ontvangt fractieleiders

Redactie

Informateur Ruud Lubbers heeft vrijdag om 19.00 uur Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) ontvangen. De drie fractieleiders kwamen nadat ze hun fracties vrijdagmiddag hadden bijgepraat over de onderhandelingen over een rechts kabinet, eerst gedrieën bijeen in de kamer van Rutte.

Geen van hen heeft tot nu iets naar buiten gebracht. Het drietal kwam gezamenlijk aan bij het gebouw van de Eerste Kamer, waar het gesprek met Lubbers plaatsvindt, maar ook daar werd inhoudelijk niets gezegd.

"Ik heb een goed gesprek gehad met de fractie. Ik ga nu praten met Mark Rutte en Geert Wilders", zei Verhagen eerder nadat hij zijn fractie had bijgepraat. De drie fracties van VVD, PVV en CDA waren rond 14.00 uur bijeengekomen om de situatie te bespreken. Rutte zei na afloop van het beraad met zijn fractie 'geen enkele mededeling' te willen doen.

Mogelijk hebben de fracties ermee ingestemd om echte onderhandelingen over een minderheidskabinet van VVD en CDA te starten, dat dan gedoogsteun krijgt van de PVV. Het kan ook zijn dat het trio Lubbers meedeelt dat er serieus gaat worden onderhandeld over een kabinet van VVD, CDA en PVV. Een derde optie is dat de gesprekken tussen deze partijen worden afgebroken.

Lubbers ontvangt fractieleiders
Ruud Lubbers (Foto: Novum)