Dragon's Lair komt naar de Wii

Vis1980

Dragon's Lair veroverde de arcadehallen over de hele wereld in 1983. Sindsdien zijn er maar liefst 59 versies van het spel verschenen op zo'n beetje alle consoles en handhelds. Nu is het tijd voor de zestigste port van het origineel, want Dragon's Lair Trilogy verschijnt deze herfst voor de Wii. In deze trilogie kan je aan de slag gaan met Dragon's Lair, Dragon's Lair II: TIme Warp en Space Ace.

Dragon's Lair laat zich het best omschrijven als een interactieve tekenfilm. Door op de juiste momenten op de juiste knoppen te drukken loods je Dirk the Daring voorbij allerlei obstakels. Zowel Dragon's Lair als Space Ace komt uit de hoge hoed van Don Bluth. Deze man werkte later nog aan verschillende films van Disney, waaronder All Dogs Go To Heaven uit 1989.

Dragon's Lair kan je zowel in de oude afmetingen als in breedbeeld spelen. Verschil met vroeger is dat je er nu ook een boek voor beginners bij krijgt. Als dat nog te moeilijk is dan kan je ook kiezen voor de 'Watch Mode' waarbij je niets anders hoeft te doen dan te kijken. Dragon's Lair Trilogy zal naar verluidt een zacht prijsje krijgen.

Het originele Dragon's Lair uit 1983