Sintnicolaas wil schitteren in Londen

Peterselieman

Eelco Sintnicolaas heeft zich een dag na de zilveren medaille bij het Europees kampioenschap in Barcelona al weer nieuwe doelen voor ogen gesteld. De 23-jarige tienkamper was van plan om in 2016 bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te schitteren, maar wil dit nu al vier jaar eerder in Londen gaan doen.

Sintnicolaas behaalde een puntentotaal van boven de 8400 waarmee hij zijn eigen persoonlijke record ruim verbeterde. "De perfecte tienkamp heb ik nog niet gehad. Alles kan in de toekomst nog beter. En er is nog wel wat tijd tot Londen. Ik kan me over de hele linie nog verbeteren. Of 9000 punten mogelijk is? Dat haal je niet als je normaal traint," zei de Nederlander die met een schuin oog kijkt naar het wereldrecord van Roman Sebrle met 9026 punten.

"Ik heb niets laten liggen. Op de afsluitende 1500 meter heb ik me ook niet bezig gehouden met dat Nederlands record. Ik wilde goud. Barras was echter beter," zei Sintnicolaas die zich dit jaar sterk verbeterd heeft. "Een gevolg van dat ik de hele winter goed belastbaar ben geweest, geen blessures heb gehad."