NCsoft moet Richard Garriott miljoenen betalen

Redactie

Game-uitgever NCsoft moet meer dan twintig miljoen euro betalen aan game-ontwikkelaar Richard Garriott. Dat laat de rechtbank in Austin weten. Garriott had NCsoft aangeklaagd vanwege de handelswijze rond zijn ontslag.

De game-ontwikkelaar heeft de uitgever in mei 2009 aangeklaagd voor de manier waarop het bedrijf is omgegaan met zijn vertrek in 2008. Garriott beweerde dat hij ontslagen werd, de uitgever stelde dat Garriott zelf is opgestapt.

Volgens Garriott zou deze onenigheid hem miljoenen dollars hebben gekost. Hij heeft ten tijde van de economische recessie vierhonderdduizend aandelen van het bedrijf moeten verkopen. Daarom had hij 35,7 miljoen euro geëist van NCsoft. De rechtbank heeft hem uiteindelijk 21,2 miljoen euro toegekend.

Voor NCsoft werkte Garriott aan de online game Tabula Rasa. Het spel werd in november 2007 uitgegeven, maar begin 2009 ging de stekker eruit. Na een sabbatical van twee jaar maakte Garriot in februari dit jaar zijn terugkeer in de game-industrie. Met zijn eigen bedrijf Portalarium werkt hij aan de ontwikkeling van applicaties voor sociale netwerken als Facebook. Portalarium heeft nog geen game uitgegeven.

NCsoft moet Richard Garriott miljoenen betalen
NCsoft moet Richard Garriott miljoenen betalen (Foto: Novum)