"Frame rate een uitdaging met 3D"

Vis1980

Volgens vele gamers en vooral game-ontwikkelaars is 3D gaming de toekomst. Steeds meer games krijgen een 3D behandeling en er komt zelfs een heuse 3D-handheld: de 3DS van Nintendo. Toch kan je een game niet zomaar omzetten in 3D vindt Peter Moore, de president van EA Sports. Volgens Moore zijn er nog wat uitdagingen op het gebied van frame rate (beelden per seconde) en camerastandpunten. Dat zei hij in een interview met het Britse tijdschrift Xbox World 360.

"Wij, EA Sports, zijn op dit moment absoluut bezig met 3D, maar er zijn nog zat uitdagingen, zoals de frame rate en de standpunten van de camera. Zo hebben we inmiddels geleerd dat je de gebruikelijke camerastandpunten niet zomaar over kunt zetten naar 3D. Tijdens een presentatie van de American football game Madden in 3D zag ik een hoop toffe momenten. Alles gaat goed totdat de camera het veld vanuit de lucht laat zien. Op dat moment heeft 3D niet echt een toegevoegde waarde. Dat kan je zomaar uit de game halen", aldus Peter Moore.

Peter Moore zit sinds 2007 bij EA Sports. Daarvoor werkte Moore voor onder andere Microsoft en SEGA of America. Vooral over zijn tijd bij SEGA krijgt hij nog vaak reacties. Op het vliegveld in Chicago hoefde hij zijn paspoort niet te laten zien aan de beveiliging, omdat de beveiliger Peter Moore herkende als: "De klootzak die Shenmue aan Xbox gaf".

 Peter Moore