Fer over vice-aanvoerderschap: "Geeft lekker gevoel"

Jeffrey

Leroy Fer zal komend seizoen een volgende stap in zijn ontwikkeling moeten maken. De middenvelder van Feyenoord werd door Mario Been al benoemd tot vice-aanvoerder.

"We hebben veel jonge jongens in de ploeg," vertelt Fer in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik heb er al een aantal wedstrijden op zitten. Dan moet je verder kijken en ben je geen talent meer. De trainer heeft mij ook daarom tweede aanvoerder gemaakt. Ik voel het niet als druk, het is juist positief en geeft een lekker gevoel."

Met Roy Makaay, Giovanni van Bronckhorst en Kevin Hofland is er een ervaren basis weggevallen bij Feyenoord. "En die ga je missen", zegt Fer. "Dat moet je nu met jonge jongens en talenten opvangen. Ik probeer me dan zo goed mogelijk op te stellen naar die jongens en er voor ze te zijn als ze mij nodig hebben."

In tegenstelling tot veel talentvolle spelers uit de Eredivisie is Fer niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. Hij behoort tot de selectie van Jong Oranje."Oranje is een droom en doel van mij. Daar denk ik wel aan, maar nu komt het misschien nog te vroeg en moet ik me concentreren op Feyenoord."