Artsen Jackson niet aangeklaagd

Redactie

Zeven verschillende artsen van Michael Jackson worden niet vervolgd. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Justitie onderzocht op welke manier de artsen medicijnen voorschreven aan de overleden popster.

Een van de artsen moest voor de medische tuchtraad van Californië verschijnen voor het voorschrijven van medicijnen aan een valse alias van Michael Jackson. Een woordvoerder wilde geen uitspraken doen over details, omdat de uitslag van het onderzoek geen publiek goed is.

Het onderzoek naar de betrokken artsen is hiermee afgerond. De advocaat van Joe Jackson, de vader van Michael, laat weten teleurgesteld te zijn. "Het misbruik van medicijnen in de laatste jaren van Michaels leven was buitensporig. Als je dit niet openbaar maakt, negeer je de realiteit."

Conrad Murray, de lijfarts van de King of Pop, hoorde niet bij de groep van zeven artsen. Hij wordt nog altijd verdacht van dood door schuld voor het toedienen van een dodelijke hoeveelheid van het narcosemiddel propofol.

Artsen Jackson niet aangeklaagd
Artsen Jackson niet aangeklaagd (Foto: Novum)