Ex-gedetineerde King hoeft niet te rekenen op clementie Wigan

Olga Kroeders

Marlon King heeft het helemaal verbruid bij Wigan Athletic. De spits is sinds enkele dagen weer op vrije voeten, nadat hij een celstraf van één jaar heeft uitgezeten. "Ik hoop dat het hem en zijn nieuwe club goed zal vergaan, maar Wigan gaat nooit meer met hem in zee."

Wigan stelt geen prijs op een terugkeer van de dertigjarige King, die een jaar in de cel heeft doorgebracht vanwege het seksueel misbruiken van een vrouw. "Daar was ik erg boos over", laat Wigan-voorzitter David Whelan weten. "Ik ben bereid hem te vergeven voor zijn fout, want hij heeft in de gevangenis gezeten en is gestraft, maar hij heeft een erg domme fout gemaakt en zal nooit meer voor ons spelen."

King staat te boek als een enfant terrible en werd direct, nadat zijn straf vorig jaar bekend werd gemaakt, op straat gezet. "Ik was ook erg kwaad omdat wij vier miljoen voor hem hebben betaald", vervolgt Whelan. "Dat terwijl hij al een strafblad had, dat wisten wij niet."

"Daarom ben ik van mening dat elke voetballer een spelerspaspoort moet krijgen, met daarin een historie van blessures, gezondheid en of ze in het verleden strafbare feiten hebben gepleegd", gaat de preses verder. "Hij is al eerder fors in de fout gegaan en moet hier van leren. Een voetballer moet zich gedragen en zich voorbeeldig opstellen."