Ferguson steekt de loftrompet over Hernandez

Olga Kroeders

Javier Hernandez kan op de onvoorwaardelijke steun van Sir Alex Ferguson rekenen. De manager van Manchester United ziet het helemaal in de zomeraankoop zitten.

De Mexicaanse spits werd enkele maanden geleden binnen gehengeld door de Engelsen en dat is volgens Ferguson een goede zet. "Om te slagen bij een grote club heb je meer dan talent nodig, je moet iets extra's hebben en dat heeft hij. Daar ben ik heel blij mee", looft de Schotse manager zijn speler.

Ferguson gaf ook aan dat de nieuwe speler niet verhuurd zal worden. "Hij blijft, net als Federico Macheda. Ik heb ze nodig", aldus Ferguson. "We gaan Hernandez goed begeleiden en hem langzaam in vorm brengen. Zodra hij gewend is aan onze manier van trainen gaat het goed komen met hem."

Chicharito, zoals zijn bijnaam luidt, was deze zomer reeds actief op het hoogste podium. Op het WK in Zuid-Afrika kon hij niet altijd rekenen op veel speelminuten, maar was hij toch belangrijk voor de Mexicanen, die zich plaatsten voor de achtste finale. Daarin werd het, ondanks een doelpunt van Hernandez, uitgeschakeld door Argentinië.