Nintendo positief ondanks verlies

Redactie

Ondanks een verlies van meer dan tweehonderd miljoen euro in het afgelopen kwartaal ziet Nintendo de toekomst rooskleurig in. De lancering van een nieuwe spelcomputer en een dosis nieuwe spellen moeten de Japanse game-ontwikkelaar weer winst opleveren. In de komende acht maanden wordt het verlies omgebogen in een winst van 1,75 miljard euro, verwacht het Japanse bedrijf.

Nintendo heeft de afgelopen drie maanden 219 miljoen euro verlies geleden. De lage prijzen voor de Nintendo DS en de zwakke positie van de Japanse yen zijn de belangrijkste redenen.

Bestaande spellen van Nintendo verkochten goed, zoals Super Mario Galaxy 2 met vier miljoen verkochte exemplaren, maar volgens de gamegigant zijn er in de periode van april tot en met juni te weinig nieuwe titels verschenen. Hierdoor werden ook minder spelcomputers verkocht en draaide Nintendo minder omzet. De lancering van de Nintendo 3DS en nieuwe spellen als The Legend of Zelda: Skyward Sword, Metroid: Other M en Wii Party moeten bijdragen aan de winstcijfers.

Nintendo positief ondanks verlies
Nintendo positief ondanks verlies