Killzone-makers bezig met iets nieuws

Redactie

Guerrilla Games gaat zich naast de succesvolle Killzone-serie ook richten op andere games. Dat heeft de Amsterdamse gamesstudio laten weten. Sinds Guerrilla in 2004 een exclusieve samenwerking aanging met game-uitgever Sony Computer Entertainment is er enkel gewerkt aan de Killzone-serie. Op dit moment zit de ontwikkeling van het nieuwe spel nog in de conceptfase.

Volgens Herman Hulst, managing director bij Guerrilla Games, zijn dit mooie tijden voor de gamestudio. "Het is typisch voor de Guerrilla-cultuur dat het hele bedrijf betrokken wordt bij het project", vertelt Hulst aan het vakblad voor de game-industrie Control Magazine. "We hebben iedereen uitgenodigd ideeën te pitchen."

Inmiddels weet Guerrilla Games precies wat het wil doen met de nieuwe game, maar wil daarover nog geen details prijsgeven. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan Killzone 3 voor de PlayStation 3. Het nieuwe project staat nog op een laag pitje, maar binnenkort worden er meer mensen op het project gezet, zegt Hulst.

'Killzone'-makers bezig met iets nieuws
Killzone-makers bezig met iets nieuws