Velthuizen: "Boschker aan oude kant"

Peterselieman

Vitesse-doelman Piet Velthuizen is blij met zijn uitverkiezing voor het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Oekraïne op 11 augustus. De 23-jarige sluitpost hoopt dat dit de opmaat is naar meer en dat hij achter Maarten Stekelenburg en Michel Vorm de derde doelman van Oranje zal worden.

Voor het WK moest Velthuizen Sander Boschker nog voor zich dulden, maar de jonge goalie ruikt nu zijn kans. "De bondscoach heeft Michel Vorm als enige van de WK-selectie geselecteerd en die heeft net zo weinig gespeeld als Boschker. Ik denk dat hij Sander niet voor niets thuislaat. Sander is wat aan de oude kant. Al is het natuurlijk aan de bondscoach om te beslissen of hij hem in 2012 nog kan gebruiken."

Het nieuws dat Velthuizen niet mee mocht naar het WK in Zuid-Afrika heeft hij inmiddels verwerkt. "Het was even moeilijk om de keuze van de bondscoach te accepteren, want stiekem had ik gehoopt en gedroomd dat ik mee mocht."

"Maar na het slechte nieuws heb ik toch nog een goede trainingsweek bij Oranje gedraaid. Hard werken komt jezelf altijd ten goede. Tijdens mijn vakantie heb ik m’n hoofd clean gemaakt, daarna ben ik ook bij Vitesse weer keihard gaan trainen om beter te worden. Wat geweest is, is geweest. Ik ben niet iemand van het in de put zitten. Ik laat liever zien wat ik kan. Het is een goed teken dat ik dat nu weer bij Oranje kan doen."