Heijsman boos op KNVB

Michel (methodmich)

Ook FC Dordrecht hoort bij de zeven clubs die door de KNVB zijn bestraft met puntaftrek. De Dordtenaren beginnen het seizoen met -1, omdat de club in februari te laat was geweest met het nakomen van de huursomverplichtingen. Voorzitter Ad Heijsman is in Algemeen Dagblad woedend op de bond.

"Ik ben ontzettend kwaad over deze straf. Dit is de bureaucratie ten top. In die periode hadden we een klein liquiditeitsprobleem, veroorzaakt door de geringere inkomsten die we hadden omdat we teruglopende bezoekersaantallen en inkomsten hadden vanwege enkele maandagwedstrijden. De factuur van de huur van die speler is blijven liggen en dat dient dan gemeld te moeten worden. Zoiets mag geen naam hebben, want we hebben vervolgens tot en met 15 mei keurig aan onze verplichtingen voldaan wat betreft de huur van die speler. Maar uiteindelijk worden we er wel zwaar voor gestraft," briest de preses.

FC Dordrecht ging al in beroep, maar de KNVB gaf niet toe. Wat Heijsman vooral pijn doet is het feit dat zijn club nu in één adem genoemd wordt met clubs als MVV en Veendam. Clubs die voortdurend in gebreke bleven bij financiële verplichtingen. Buitenstaanders zouden kunnen denken dat FC Dordrecht een niet deugend financieel beleid voert, terwijl dat niet het geval is. Heijsman overweegt uit rancune de bondsvergaderingen in Zeist te boycotten: "In Zeist denkt een aantal professoren met nul komma nul verstand van voetbal dat zij dit zomaar kunnen beslissen. Ik ben het spuugzat om met dat soort mensen te moeten omgaan. Daarom vraag ik me af of ik wel verder wil als voorzitter."