Emanuelson: "Nu gebeurt precies hetzelfde als in het verleden"

Olga Kroeders

Ajax speelde gisteren een goede eerste helft in de voorronde van de Championse League tegen PAOK Saloniki en kwam op een 1-0 voorsprong. De tweede helft kon het echter geen potten breken, PAOK kwam op gelijke hoogte en Ajax wacht nu een lastige uitwedstrijd in Griekenland. Daar is Urby Emanuelson zich terdege van bewust.

"De eerste helft speelden we goed", laat Urby Emanuelson weten tegenover AjaxLife. "We krijgen vijf of zes kansen en in de meeste gevallen staat een speler van ons een op een met de keeper. Maar die kansen moeten we wel benutten."

Volgende week wacht een lastige return door de tegentreffer. "Ik was er niet mee bezig, maar dacht wel even terug aan wedstrijden uit het verleden,'' gaat de vleugelspeler verder. ''Nu gebeurt precies hetzelfde. Er staat ons een heet avondje te wachten in Griekenland, het zal niet gemakkelijk worden."

Desondanks heeft Emanuelson nog vertrouwen in een goede afloop. "We moeten ons vasthouden aan het spel in de eerste helft. Dan moet het daar alsnog goed komen. Bovendien zijn de WK-gangers een week langer in training en zijn we als team dan ook een week verder."