Ziekenhuis dumpt incompetente rugspecialist

Redactie

Het Waterlandziekenhuis in Purmerend heeft een incompetente rugspecialist ontslagen. De raad van bestuur van het ziekenhuis heeft besloten afscheid te nemen van de orthopedisch chirurg, nadat een onafhankelijke onderzoekcommissie concludeerde dat de rugspecialist een 'te groot risico' vormt voor het ziekenhuis en de patiënten.

De man voerde wervelkolomoperaties niet naar behoren uit. Ook informeerde hij patiënten niet zoals hij zou moeten doen. Het onderzoek werd in maart ingesteld na twee berispingen door het Regionaal Medisch Tuchtcollege in Amsterdam, waar twee patiënten over de chirurg hadden geklaagd. Destijds was met de arts al afgesproken dat hij gedurende het onderzoek niet zou werken.

De specialist werkte 25 jaar in het ziekenhuis. Hij was aanvankelijk de enige specialist in het hospitaal die wervelkolomchirurgie verrichtte, maar inmiddels is er een 'multidisciplinair team' actief, het Rugcentrum Waterland. Het ziekenhuis gaat zich nu buigen over de vraag of het ziekenhuis wervelkolomchirurgie in de huidige vorm moet blijven doen.