Motor van Webber niet beschadigd

Peterselieman

Het Formule 1-team Red Bull Racing heeft bekendgemaakt dat de motor van de bolide van Mark Webber niet beschadigd is geraakt. De Australiër moest afgelopen zondag in de grand prix van Duitsland van het team rustiger rijden omdat het olieverbruik hoger lag dan normaal. Hierdoor moest hij genoegen nemen met plaats zes.

"Hij had problemen met de olie en heeft dat heel goed onder controle gehouden," zei Red Bull-teambaas Horner tegen Speed. "Het was belangrijk dat hij punten scoorde. Renault kon de problemen tijdens de race onder controle houden en verrichte hiermee goed werk, omdat die motor nog langer mee moet. Het was de tweede race van de krachtbron en er moeten nog wat kilometers mee gemaakt worden."

"Er waren geen beschadigingen. Het was zaak om de motor niet bloot te stellen aan onnodige hitte of frictie. Het zou voor hem erg lastig worden om Jenson (Button, red.) te passeren omdat de McLarens op de rechte stukken sneller zijn. Daarom hebben we besloten om de race uit te rijden, de punten te pakken en ervoor te zorgen dat de motor nog steeds goed functioneert."