Politie ontkent diefstal 2,5 meter spoor

Redactie

Bij het station Almere Oostvaarders is geen 2,5 meter spoor weggehaald. Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten ontkent geruchten hierover in verschillende media. "Er is niets weggenomen."

Volgens de woordvoerder hebben alleen vernielingen plaatsgevonden die hebben geleid tot een breuk in een rail, die maandag voor een fikse storing zorgde. Of er door de breuk gevaar heeft bestaan voor treinreizigers, weet de woordvoerder niet. "De trein die het ontdekte, was er gewoon overheen gereden."

Het KLPD onderzoekt de vernieling. "De vernieling is met opzet gepleegd. Dat is al een strafbaar feit. Daarbij hebben veel mensen vertraging opgelopen, wat leidt tot economische schade. Dat zijn voor ons genoeg redenen om de zaak serieus op te pakken."

Vanwege de breuk reden tussen Lelystad en Almere Oostvaarders maandag urenlang geen en tussen Amsterdam en het Almeerse station minder treinen. Treinreizigers tussen Lelystad en Almere, tussen Schiphol en Lelystad en tussen Amsterdam en Lelystad moesten rekening houden met vijftien tot dertig minuten vertraging. De breuk is inmiddels hersteld.