450 fans bij nachtelijke verkoop Starcraft 2

Redactie

Een groep van 450 Starcraft-fans heeft afgelopen nacht in de rij gestaan bij de Media Markt in Rotterdam. Om 0.00 uur werd het langverwachte vervolg op de strategiegame Starcraft gelanceerd. Starcraft II: Wings of Liberty wordt uitgegeven als het eerste deel van een trilogie.

Starcraft II: Wings of Liberty kan sinds afgelopen nacht gespeeld worden. Ook in Londen, Parijs en verschillende steden in de Verenigde Staten gingen de deuren van winkels open zodat Starcraft-fans de nieuwste telg konden kopen.

In mei dit jaar voorspelde marktanalist Doug Creutz van Cowan & Co. dat Starcraft II vijf miljoen exemplaren gaat verkopen in het eerste jaar van de release. Dat is een flinke hoeveelheid. In 2008 verkocht de pc-game Spore een miljoen exemplaren binnen een maand. Vorig jaar bracht Electronic Arts De Sims 3 uit op de PC. Dit spel verkocht 1,4 miljoen exemplaren bij de lancering in juni.

Starcraft II: Wings of Liberty is enkel beschikbaar voor Windows en Macintosh.

Hieronder nog enkele foto's om een impressie te geven van de release van Starcraft II. Foto's zijn beschikbaar gesteld door Novum.

450 fans bij nachtelijke verkoop ?Starcraft 2?
Starcraft450 fans bij nachtelijke verkoop ?Starcraft 2?450 fans bij nachtelijke verkoop ?Starcraft 2?