[Upd] De Guzman tekent vandaag bij Mallorca

Olga Kroeders

Jonathan de Guzman leek in Real Mallorca zijn nieuwe club te hebben gevonden. Nu blijkt de transfer echter nog altijd niet helemaal rond te zijn.

De Guzman wilde zijn contract niet verlengen bij Feyenoord en mag daarom transfervrij de deur uitwandelen. Hij wilde zijn loopbaan graag vervolgen in de Spaanse competitie. Verschillende clubs waren in de race, maar uiteindelijk leek Mallorca de meeste kans te maken.

Toch is de geboren Canadees nog altijd niet gepresenteerd bij Mallorca. Hij kan daar wel een meerjarig contract tekenen. Maar tegenover het AD zegt trainer Michael Laudrup dat er nog wat haken en ogen aan de overstap zitten aangezien de benauwde financiële situatie bij Mallorca. "Ik praat liever niet over spelers, zeker niet als nog niet alles is afgewikkeld."

Update 14.30:

Jonathan de Guzman tekent vanmiddag een contract voor drie seizoenen bij Real Mallorca. Dat laat zijn zaakwaarnemer Jan de Visser weten tegenover de website Nusport. De 22-jarige middenvelder komt transfervrij over van Feyenoord, waarvoor hij sinds 2005 meer dan honderd competitiewedstrijden speelde.

De in Canada geboren Guzman, die bij Feyenoord een aanbieding voor contractverlenging naast zich neerlegde, werd de afgelopen maanden gelinkt aan tal van clubs. Met Real Mallorca, dat vorig jaar als vijfde eindigde in de Spaanse Primera Division, valt de keuze op een club die fors in de financiële problemen zit. De ploeg van trainer Michael Laudrup werd om die reden door de UEFA uitgesloten van deelname aan de Europa League.