Tottenham aast op Suárez

Jeffrey

Tottenham Hotspur wil Luis Suárez (23) losweken bij Ajax. De club uit de Premier League heeft deze transferperiode meer dan vijftig miljoen euro te besteden en wil een groot deel van dat bedrag uitgeven aan de aanvoerder van de Amsterdammers.

Manager Harry Redknapp wil drie spelers aantrekken om goed voor de dag te komen in de Champions League. Een aanvaller heeft de prioriteit en Suárez is de eerste keus voor de Spurs, weet Goal.com.

Suárez scoorde vorig seizoen 49 keer voor Ajax en nog eens drie keer op het WK voor Uruguay, waarmee hij de halve finale haalde. Hierdoor schroefde hij zijn transfersom flink op. Tottenham wil niet meer dan 25 miljoen pond (zo'n dertig miljoen euro) uitgeven aan een spits. Redknapp heeft voorzitter Daniel Levy gevraagd om een aanvaller van wereldklasse.

Naar verwachting stelt trainer Martin Jol Suárez woensdagavond op in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki. In dat geval mag de Uruguayaan niet meer uitkomen voor een andere club in de voorronde en in de groepsfase van de Champions League. Mocht Ajax de laatste voorronde bereiken door winst op PAOK, dan is Tottenham één van de mogelijke tegenstanders.

Als Suárez niet haalbaar blijkt voor Tottenham heeft de club nog een paar andere namen op het lijstje staan. Edin Dzeko, Luis Fabiano en Klaas-Jan Huntelaar worden ook in verband gebracht met de club uit de Premier League.