AZ haalt pas versterking bij vertrek Dembélé

Olga Kroeders

Nu Mounir El Hamdaoui naar Ajax vertrekt komt er een vacature vrij bij AZ in de punt van de aanval. Technisch directeur Earnest Stewart geeft aan dat er niet direct een versterking gehaald gaat worden.

De vijf miljoen euro die de club uit Alkmaar ontvangt voor El Hamdaoui wordt niet meteen uitgegeven aan een nieuwe spits. Daarvoor moet er nog een aanvaller vertrekken. "Pas als El Hamdaoui én Moussa Dembélé zouden vertrekken, gaan wij verder kijken naar eventuele versterkingen", zegt Stewart in De Telegraaf.

Volgens de technische directeur lopen er nog voldoende aanvallers rond. "Wij hebben onder meer Jonathas, Charlison Benschop en Graziano Pellè nog rondlopen voor de spitspositie, zodat een nieuwe spits niet meteen noodzakelijk is."

Mocht er een nieuwe aanvaller bijkomen dan lijkt dat een buitenspeler te worden. Trainer Gertjan Verbeek zei namelijk onlangs dat hij speelt op de flanken met spelers die niet echte buitenspelers zijn. Spelers als Nick van der Velden, Maarten Martens, Erik Falkenburg en Johann Berg Gudmundsson ziet hij liever op een andere positie.