'Mpenza bijna van Ajax, ook Mido in belangstelling'

Niels (DerMeister)

De kans is groot dat Emile Mpenza komende week wordt gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Ajax. De Amsterdammers zijn zo goed als rond met de Belgische aanvaller. Ook is de kans groot dat oud-Ajacied Mido terugkeert naar Amsterdam.

De inmiddels 32-jarige Mpenza kwam afgelopen seizoen uit voor het Zwitserse FC Sion en kwam daar in dertig duels tot 21 doelpunten. In Amsterdam zal de Belg de aanvalslinie moeten gaan leiden. De transfer kwam snel tot stand, nadat een overgang van AZ'er Mounir El Hamdaoui op het laatste moment afketste.

Aangezien Mpenza in vergelijking met El Hamdaoui een veel goedkopere investering is, is er financieel genoeg ruimte nog een aanvaller aan te trekken. Oud-Ajacied Mido staat volop in de belangstelling van Ajax om de gelederen te komen versterken als stormram.

Voor de positie van rechteraanvaller heeft de ploeg van Martin Jol interesse in de oud-Ajacieden Leonardo en Tom de Mul. Eerstgenoemde heeft wel oren naar een terugkeer in Amsterdam, maar staat nog drie jaar onder contract bij NAC Breda. De Mul staat onder contract bij Sevilla, maar werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Racing Genk.