Anderlecht pakt met Super Cup eerste prijs van het seizoen

Olga Kroeders

"De wedstrijd om de Super Cup is de afsluiting van de voorbereiding, niets meer en niets minder", zei Anderlecht-trainer Ariël Jacobs in de aanloop naar de finale van de Super Cup. Ook Mbark Boussoufa zei niet veel waarde te hechten om deze prijs. Toch werd deze finale gisteravond met 1-0 gewonnen van bekerwinnaar AA Gent.

Landskampioen Anderlecht vond de wedstrijd dan niet zo belangrijk, wel werd deze gezien als een goede test. "De supercup is een match die we moeten spelen. Natuurlijk is de partij van komende dinsdag belangrijker, maar dat wil niet zeggen dat we geen belang hechten aan de supercup. Deze wedstrijd kan een goeie voorbereiding zijn op dinsdag", aldus Boussoufa.

En het werd een goede voorbereiding op dinsdag. Dan speelt Anderlecht in de derde voorronde van de Champions League. Het enige doelpunt gisteren werd gemaakt door Kouyate Cheikhou. Hij bracht zijn ploeg na een half uur spelen op voorsprong. In het restant van de wedstrijd wist bekerwinnaar Gent niets meer terug te doen. Hierdoor is de eerste prijs van het seizoen voor regerend landskampioen Anderlecht.