Cel geëist voor drie overvallen op bloemenkiosk

Redactie

Tegen een 20-jarige man uit Gouda die ervan wordt verdacht drie keer een bloemenkiosk in zijn woonplaats te hebben overvallen is vrijdag tweeënhalf jaar cel geëist. Ook bedreigde hij tijdens zijn verhoor in april een agent en vernielde hij een computer.

De bloemenkiosk werd 22 december, 13 maart en 12 april overvallen. Tijdens de overvallen bedreigde de dader de medewerkers van de kiosk met een mes. Na de tweede overval werden camera's opgehangen. Toen de man de zaak voor de derde keer overviel, herkende de politie hem achteraf op camerabeelden. Ook liet de man zijn handafdruk achter op een vaas.

Een van de winkelbedienden vertelde de dader tijdens zijn derde overval dat hij op camerabeelden was vastgelegd. Daarop werd hij boos en eiste hij de camerabeelden op. Omdat de medewerksters niet bij de tape konden komen, vernielde hij met zijn mes het beeldscherm. Voordat hij vertrok, dreigde hij de vrouwen wat aan te doen als hij zou worden gepakt.

Voor twee van de medewerkers was het de tweede keer dat zij werden overvallen. Een van hen had de eerste overval in december meegemaakt en was pas sinds korte tijd weer aan het werk. De vrouw was na de eerste avond zo bang geworden, dat ze een tijd niet in staat was om te werken.

De man ontkent de twee eerste overvallen te hebben gepleegd. In zijn woning zijn echter kledingstukken gevonden die bij de eerste twee overvallen zijn gebruikt. Ook werd hij door de andere medewerkster voor wie de overval in april de tweede was die ze meemaakte herkend als de overvaller van maart.

De rechtbank in Den Haag doet over veertien dagen uitspraak.