McLaren gebruikt nieuwe diffuser hele weekend

Peterselieman

Het Formule 1-team van McLaren gaat risico nemen voor de grand prix van Duitsland komend weekend. Het Britse team kon vandaag op de Hockenheimring mede dankzij het weer de geblazen diffuser niet goed testen, maar heeft besloten het onderdeel toch op de bolides te laten zitten.

Tijdens de grand prix van Groot-Brittannië kwamen er verschillende mankementen aan het nieuwe systeem aan het licht, maar met enkele aanpassingen aan de uitlaten en wat meer hitteschilden zou het systeem beter moeten werken. Door de regenval en de crash van Lewis Hamilton in de ochtendtraining kon de geblazen diffuser niet optimaal getest worden.

"We gaan er ons baserend op de data mee rijden," zei McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. "Door de beperkte tijd op de baan was het lastig voor de rijders om naar buiten te gaan en te zeggen: deze richting gaan we op. Dus baseren we ons op data. De data die ik van de eerste training gezien heb toonde aan dat de maximale luchtstromen, de gasstromen van de uitlaat, temperaturen, prestaties en de druk op de belangrijke punten precies waren wat we verwachtten."