Braafheid mag vertrekken bij Bayern München

Olga Kroeders

Edson Braafheid mag van Bayern München uitkijken naar een andere club. Dat liet voorzitter Karl-Heinz Rummenigge vandaag weten. Bayern nam Braafheid vorig jaar over van FC Twente, maar vanwege een gebrek aan speeltijd werd de linksback tijdens de tweede seizoenshelft verhuurd aan Celtic.

De kampioen van Duitsland heeft ondertussen de zoektocht naar een nieuwe back gestaakt. Bayern had concrete interesse in Gregoy van der Wiel (Ajax) en Fabio Coentrao (Benfica), maar op aandringen van trainer Louis van Gaal zag de clubleiding af van een transfer. "We hadden twee spelers waarmee we een contract konden afsluiten, maar de trainer zag de noodzaak daar niet van in", aldus Rummenigge. Van Gaal heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Diego Contento, die komend seizoen de kans krijgt op de linksbackpositie.

Net als Braafheid mogen ook José Sosa en Andreas Ottl vertrekken uit München. "We hebben deze spelers meegedeeld dat ze mogen vertrekken. We hebben nog tot 31 augustus de tijd ze te verkopen. Vooral voor Sosa en Braafheid is de kans heel klein dat ze dit seizoen bij Bayern aan spelen toekomen", zo was de duidelijke boodschap van Rummenigge.