Bond eist uitleg Totti over beschuldigingen

Olga Kroeders

Francesco Totti moet zich voor de disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond verantwoorden voor zijn beschuldigingen aan het adres van de scheidsrechters in de Serie A. Volgens de vedette van AS Roma wordt concurrent Internazionale voorgetrokken door de arbitrage. "We zijn daardoor van twee titels beroofd", riep Totti deze week in Italiaanse media.

Het clubicoon van de Romeinen beweerde dat er in Italië niets is veranderd sinds het grote omkoopschandaal van begin deze eeuw. "Het probleem is dat Inter niet alleen beter is, maar ook wordt beschermd. Er worden altijd fouten gemaakt en je probeert altijd te denken dat beslissingen met een schoon geweten worden genomen. Maar we hebben camera's nodig, hier moet iets aan gebeuren. Dat gaat echter dingen veranderen in de titelrace en daarom zullen ze daar niet aan beginnen."

De nationale bond FIGC kon de uitlatingen van de oud-international niet waarderen. "Hij heeft beschuldigingen geuit die de reputatie en waardigheid van de arbiters, de bond en de club Internazionale aantasten", aldus een verklaring vandaag van de FIGC.