[Tour] Millar smacht naar einde

Peterselieman

Voor David Millar kan het einde van de Tour de France in Parijs niet snel genoeg zijn. De Brit begon de ronde bij Garmin als superknecht van kopman Christian Vande Velde, maar zag de Amerikaan al in de tweede etappe uitvallen. Zelf kreeg hij ook met veel problemen te maken, waardoor zelfs de tijdrit van morgen hem niets meer kan schelen.

"Ik heb nog nooit een grote ronde gereden die in de buurt komt van deze. Blessures en valpartijen in de eerste week, ziek geworden, later nog een keer ziek. Dit is een dramatische Tour geweest," zei Millar die in de tiende etappe bijna afgestapt was. Slechts de toeschouwers hielden hem die dag in de Alpenrit waarin hij alleen achteraan reed op de been.

"Ik heb het maximum dat een renner kan hebben wel bereikt. Ik moest zelfs de laatste groep vaak laten lopen. Ik ben puur aan het overleven, probeer de eindstreep in Parijs te halen," ging de nummer 161 van het klassement verder. In de 52 kilometer lange rit tegen de klok van morgen gaat hij niet op zoek naar eerherstel. "Ik geef geen bal meer om die tijdrit."