Hond neergeschoten die baas beschermt

masja2010

Agenten hebben in het Duitse plaatsje Prenzlauer Berg een hond neergeschoten. Het dier zorgde er namelijk voor dat hulpverleners niet bij zijn bewusteloze baas konden komen.

Voorbijgangers hadden de hulpdiensten gebeld toen ze de man bewusteloos op de grond zagen liggen. Ambulancebroeders konden echter met geen mogelijkheid bij het slachtoffer komen, omdat de bull terriër verschrikkelijk tekeer ging. Ondertussen liep het gezicht van de man rood aan en de hulpverleners dachten dat hij dringend reanimatie nodig had. Agenten losten daarop een schot, maar het beest bleef blaffen en grommen. Daarom werd de bull terriër nog drie maal beschoten. Het dier bleef uiteindelijk zwaargewond liggen.

Tot ieders verbazing stond de 31-jarige man die op de grond lag plotseling op en wilde zich om de hond bekommeren. De politie hield hem aan en constateerde dat de man een alcoholpromillage van 2,98 had. De dronkenlap werd op vrije voeten gesteld, nadat hij zijn identiteitsbewijs kon laten zien. De hond is geopereerd aan zijn verwondingen. Onduidelijk is hoe het nu met het dier gaat.