Kiliç tekent contract bij Den Bosch

Jeffrey

FC Den Bosch heeft Hasan Kiliç vastgelegd voor vier seizoenen. De speler ondertekent een contract voor twee jaar met een eenzijdige optie van de club voor nóg eens twee seizoenen.

"Hasan speelt sinds zijn dertiende in onze jeugd. En naar aanleiding van afgelopen jaar verdiende hij deze zomer een plaats bij de hoofdmacht. In de voorbereiding heeft Hasan al aangetoond de overstap van de A-jeugd naar ons eerste team goed in te vullen. Hij is technisch en beschikt over veel loopvermogen. En doordat hij al zo lang bij ons speelt, weten we dat hij uit het juiste hout is gesneden."

"Dit contract past in ons beleid jongens uit onze eigen jeugd, in wie wij potentie zien voor de toekomst en die aantonen de stap te kunnen maken, voor langere tijd vast te leggen", verklaart manager voetbalzaken Fred van der Hoorn.

Hasan Kiliç is op 27 juli 1992 geboren in Utrecht en begon met voetballen bij DWSV. Daarna trok het Utrechtse Elinkwijk hem aan. In 2005 heeft FC Den Bosch de middenvelder gescout. Kiliç doorliep vanaf het team onder 14 jaar de hele Bossche jeugdopleiding en maakte deze zomer de overstap naar de selectie van trainer/coach Fons Groenendijk. De rechtermiddenvelder is 17 jaar oud en daarmee de jongste speler van de Bossche hoofdmacht.