Eerste wandelaars Vierdaagse binnen

Redactie

De eerste wandelaars zijn al klaar met de Nijmeegse Vierdaagse. Rond 10.20 uur kwamen de eersten al aan op de Via Gladiola. Het feestelijke aankomstpunt van de vierdaagse zat toen al bomvol met toeschouwers, zegt een woordvoerder van het wandelevenement. De meeste wandelaars worden verwacht tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

De eerste lopers kwamen niet bijzonder snel binnen. Het zou gaan om een gemiddelde tijd. Vorig jaar was een Brit al om 09.30 uur binnen. "Maar we letten niet zo op die snelwandelaars. Het is natuurlijk wel een knappe prestatie," zegt de woordvoerder, "maar het gaat om de wandelaars."

Volgens de organisatie zijn 36.702 mensen vrijdagochtend begonnen aan de laatste etappe van Nijmegen naar Cuijk en terug. Rond 11.00 uur is het bij Cuijk al behoorlijk druk. Het is in Nijmegen en omstreken prima wandelweer, met een zonnetje, een paar wolken en niet te veel hitte.

De meeste wandelaars worden verwacht tussen 13.00 uur en 16.00 uur. De laatste lopers moeten voor 18.00 uur binnen zijn. De wandelaars die dat halen krijgen het felbegeerde Vierdaagsekruisje.