[Tour] Schleck: "Heb nog maar één kans"

Peterselieman

Andy Schleck zal morgen in de Tour de France alles geven om de gele trui weer te veroveren en de ronde te winnen. De Saxo Bank-rijder staat in het klassement acht seconden achter op Alberto Contador en moet in de laatste bergetappe dit verschil ruimschoots goed gaan maken.

Schleck had sinds de negende etappe het geel in handen, maar verloor in de etappe naar Bagnères-de-Luchon veel tijd. De Luxemburger ging op Port de Balès in de aanval, maar kwam enkele meters later stil te staan toen zijn ketting er af ging. Contador profiteerde hiervan door samen met Denis Menchov en Samuel Sánchez hem in te halen en op de streep 39 seconden voorsprong te hebben, waardoor de gele trui van eigenaar verwisselde.

"Nu gaat het erom. Ik heb nog maar één kans om de Tour te winnen en dat is op de Tourmalet. Ik wil zo graag die eindzege pakken en ik weet dat het dan donderdag moet gebeuren," zei Schleck die weet dat hij een ruime voorsprong op zal moeten bouwen om zaterdag in de tijdrit het geel te kunnen behouden.