Poels verlengt contract bij Vacansoleil

Jeffrey

De 22-jarige Wout Poels rijdt sinds 2006 voor de formatie van Daan Luijkx. In 2009 maakte de ranke klimmer samen met de kern van de ploeg de overstap naar de Pro Continentale ploeg van Vacansoleil. Partijen kwamen een contractsverlenging van twee jaar overeen tot en met eind 2012.

Poels werd namens het leidende team in de Europe Tour negende in de afsluitende tijdrit van de jongste Ronde van Zwitserland en de man uit Blitterswijck profileert zich meer en meer als klassementsrenner.

Poels kijkt uit naar komende jaren: "De ploeg heeft vertrouwen in me en ik wil, net als de ploeg, volgend jaar verder groeien door een grote ronde te rijden." Naast de tijdrit in Zwitserland behaalde Poels in 2010 onder meer een top 10 klassering in de Rund Um Den Finanzplatz Eschborn-frankfurt.

Eerder deze week werd bekend dat ook het andere aanstormende talent Rob Ruijgh heeft bijgetekend tot en met 2012. Ruijgh is blij met de verlenging: "Vacansoleil gaf me de kans en ik voel me thuis. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik de tijd en ruimte krijg om te groeien." Momenteel heeft Ruijgh zijn middenhandsbeentjes aan zijn ring,- en middelvinger gebroken. Begin augustus verwacht de man uit Valkenburg weer te kunnen koersen.

Het Vacansoleil Pro Cycling Team gaat voor een ProTour-licentie in 2011.