Tsjechische aanwinst NEC doet ervaring op bij Veendam

Olga Kroeders

NEC heeft zich verzekerd van de diensten van Leroy George. De Nijmegenaren legden echter ook de Tsjech Pavel Cmovc vast. Voorlopig is deze nieuwe aanwinst echter niet te bewonderen in De Goffert.

Jupiler League-club BV Veendam is de club waar Cmovc ervaring op zal doen. "Het was voor ons een buitenkans om hem vast te leggen", zo liet technische directeur Carlos Aalbers aan Voetbal International weten. De komst van de nieuwe speler is overigens nog niet helemaal afgerond.

Cmovc zal eerst nog een medische keuring moeten doorstaan. Vervolgens is hij voor één seizoen aan NEC verbonden met een optie voor twee jaar extra. De 20-jarige verdediger is afkomstig van Slavia Praag. Cmovc heeft de Tsjechische club transfervrij verlaten.

In eigen land staat Cmovc bekend als een belofte en bij BV Veendam moet hij deze status waarmaken. "Door de concurrentie is de kans op speelminuten bij NEC voor hem nog te klein. Daarom krijgt hij bij Veendam de mogelijkheid om aan de omstandigheden in Nederland te wennen en zich verder te ontwikkelen, met de gedachte dat we volgend jaar een nog betere speler terugkrijgen."