[Tour] Hushovd: "Belangrijke dag"

Sjors (Sj0rSz)

Thor Hushovd start donderdag weer in de groene trui. De Noorse sprinter trok zich in de afgelopen dagen over verschillende bergen in de Pyreneeën. Vandaag eindigde de renner van Cervélo Test Team als tiende.

De naaste concurrent van Hushovd, Alessandro Petacchi, kende vandaag een zware dag en moest op de eerste klim al lossen. Dit bleek uiteindelijk dus gunstig voor de Noor te zijn.

"Dit was een belangrijke dag", liet Hushovd na afloop weten. "Ik wist dat ik een goede kans had om enkele punten te vergaren en het team heeft me geweldig geholpen over die vier cols te komen. Met die groep vooruit waren er aan de streep toch nog enkele punten te verdienen. Die kans heb ik gegrepen."

Ook de ploegleider van Cervélo Test Team, Jean-Paul van Poppel, was trots op de prestaties van de Noor. "Dit hadden we voor de rit zeker niet verwacht. Thor moest er in de beklimmingen wel eens af, maar daalde dan steeds als een raket naar beneden. Ik heb mijn hart vastgehouden", liet hij weten.

Volgens Hushovd blijft Petacchi zijn grootste rivaal. "Ik voel me echter steeds beter worden in de Tour. Ik geloof nog in een etappezege. Ik zou graag zondag op de Champs-Elyseés winnen. De groene trui is altijd voor de renner die over drie weken de sterkste is."


Thor Hushovd in de groene trui (Bron: Vlaam/Wikimedia Commons)