Prijs Kinect en bundel officieel bevestigd

Kevin (KoosyNL)

Over de prijs van Kinect is de afgelopen maanden flink gespeculeerd door gamers, pers en winkels. Nu is het woord er dan eindelijk uit en heeft Microsoft officieel bekendgemaakt wat de motion controller voor de Xbox 360 gaat kosten.

Voor €149,99 zul je in november de eigenaar van de motion camera Kinect en de game Kinect Adventures kunnen zijn. Volgens Greenberg hebben ze goed gekeken naar de verschillende prijzen en was deze voor de meeste gamers het meest comfortabel.

"We've done a number of pricing studies on a global scale across a whole variety of audience segments. We've found that when we talked to consumers about the different types of experiences you get with Kinect, the sensor with the full game at €149,99 does quite well"

Greenberg geeft ook aan dat ze met Kinect een hoop nieuwe consumenten aan willen trekken. Hiervoor gaan ze een nieuw Xbox 360-model op de markt brengen dat eigenlijk in de plaats komt voor de Arcade. Deze zal een 4GB harde schijf bevatten en is dus bedoeld voor de beginnende gamer. Dit model zal een Xbox 360 slim zijn, zoals die op de E3 is aangekondigd, maar dan met een matte finish.

De 4GB-versie zal vanaf 20 augustus in de winkels liggen voor €199,99. Natuurlijk zal dit nieuwe model ook worden gebundeld met Kinect dat je al voor €299,99 kan krijgen.

kinect