Domenicali wil regels aanpassen

Peterselieman

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali ziet graag dat de regels op het gebied van het inhalen van andere coureurs aangepast worden. De Italiaan wil dat de wedstrijdleiding meteen een besluit neemt of een coureur de positie terug moet geven of niet. Gebeurt dit niet, dan moet de actie als geoorloofd beschouwd worden.

Aanleiding voor de oproep van Domenicali is het in de ogen van Ferrari onterechte besluit van de wedstrijdleiding om Fernando Alonso te bestraffen voor zijn inhaalactie op Robert Kubica op Silverstone. Wedstrijdleider Charlie Whiting zou Alonso opgeroepen hebben meteen de plaats terug te geven, maar het team zegt dat dit pas het geval was nadat Kubica zijn bolide in de pits geparkeerd had.

"We zullen een aanpassing aan de reglementen aanvragen. Als de wedstrijdleiding binnen drie of vier bochten niets van zich laat weten, dan moet de actie als correct worden beschouwd," zei Domenicali in La Stampa.

Eerder klaagde Ferrari met succes over de regels omtrent de safety car. De inhaalactie van Lewis Hamilton in Valencia leverde de Brit weliswaar een drive-through penalty op, maar hij viel geen positie terug. Ook andere rijders profiteerden, waardoor Ferrari een goed resultaat door de neus geboord zag. Door de aanpassing van de regels gaat de safety car niet meteen naar buiten, tenzij de leider opgepikt kan worden. "Het is nou eenmaal een complexe sport."