'Contador naar Riis, Menchov naar Astana'

Peterselieman

Het lijkt er op dat er na dit wielerseizoen vele kopmannen van ploeg gaan wisselen. Zo gaan vermoedelijk de gebroeders Fränk en Andy Schleck naar een nieuw op te richten Luxemburgse ploeg. De ploeg van Bjarne Riis moet op zoek naar een vervanger en lijkt nu uitgekomen te zijn bij Alberto Contador.

Saxo Bank houdt er na dit seizoen mee op als hoofdsponsor van de ploeg van Riis en co-sponsor Sungard zou bereid zijn het over te willen nemen. De Amerikaanse fietsenfabrikant Specialized zou volgens Het Nieuwsblad co-sponsor willen worden bij Riis die het vertrek van de Schlecks wil compenseren door Contador aan trekken.

Astana-renner Contador strijdt momenteel met Andy Schleck om de gele trui in de Tour de France. Gisteren veroverde hij door materiaalpech bij de Saxo-renner het gele tricot. Overigens is Riis niet de enige die aast op Contador, wiens contract na dit jaar afloopt, want ook Quick Step lijkt in de markt te zijn.

Mocht Contador vertrekken dan moet Astana op zoek naar een opvolger. Volgens de Telegraaf zou hiervoor Denis Menchov in beeld zijn. De Rabobank-renner bezet momenteel de vierde plaats in het klassement op 2.13 van Contador. Ook de Rus heeft een aflopend contract en zijn eisen lijken hoog te zijn.

De Raboploeg heeft in Gesink een nieuwe kopman in huis en ook Bauke Mollema lijkt op de deur te kloppen. Daarnaast zou het team van Erik Breukink Luis-Leon Sanchez van Caisse d'Epargne over willen nemen, waardoor de ruimte voor Menchov beperkt lijkt te worden. Mocht de Rus niet naar Astana vertrekken, dan lijkt ook Katyusha in beeld te zijn om hem binnen te halen.