Populariteit Tiger Woods-games achteruit

WesleyB (Wesley Akkerman)

Vorig jaar scoorde Electronic Arts heel goed op de Wii met Tiger Woods PGA Tour 10, mede dankzij de gratis meeverpakte Wii MotionPlus. Maar dit jaar is het anders, gamers hebben hun buik vol van golfgames, of misschien wel van Tiger Woods.

De 2011 editie van Tiger Woods PGA Tour is er niet in geslaagd om de top 20 te behalen van meest verkochte games in juni, op geen enkel platform. Dat houdt in dat geen enkele versie van het spel - hij kwam uit op de PS3, 360, Wii en iPhone - meer dan 100.000 exemplaren verkocht heeft.

Verkopen zijn 68% achteruit gegaan sinds juni 2009 over alle platformen gezien. De Wii maakt het helemaal bont door met 86% de hoogste daler te zijn. Een grove berekening leert ons dat het spel dan ongeveer 38.000 keer verkocht is in juni 2010, tegenover ruim 270.000 een jaar ervoor.

In januari werd nog door EA beweerd dat de verkopen van Woods' spellen niet zouden lijden onder het schandaal van de man, maar dat was slechts twee maanden nadat het nieuws naar buiten kwam. Ook heeft EA gezegd Woods niet te laten vallen door zijn privésituatie, maar wanneer er niet meer verdiend wordt, moet er opnieuw naar dat soort opmerkingen gekeken worden.