[Tour] Rel in AG2R-ploeg

Peterselieman

De vijftiende etappe in de Tour de France heeft binnen de AG2R-ploeg voor een scheuring gezorgd. Kopman van de Franse ploeg Nicolas Roche is niet blij met het handelen van knecht John Gadret die volledig voor eigen kansen ging en zijn kopman niet hielp toen deze in de problemen zat.

"Als John Gadret dood wordt aangetroffen op zijn hotelkamer, ben ik waarschijnlijk de hoofdverdachte," zette Roche in een column in The Independent. Aanleiding hiervoor zijn de gebeurtenissen op de berg Port de Balès gisteren. "Ik zat daar vrij comfortabel in de groep met favorieten. Basso en Klöden, jongens die voor mij staan in het algemeen klassement, kregen het moeilijk. Daardoor kon ik mooi opschuiven richting de top tien. Bovendien had ik nog Gadret bij me als steunpilaar, althans dat dacht ik"

"Op zes kilometer van de top reed ik lek, dus vroeg ik Gadret om een wiel. Eerst dacht ik nog dat hij een grapje maakte toen hij 'non' zei, maar hij reed gewoon door," foeterde Roche die hierbij hulp kreeg van ploegleider Vincent Lavenu die Gadret via de oortjes terechtwees en eiste dat hij wachtte. Gadret trok zich nergens iets van aan en viel zelfs aan in de groep favorieten.

De zoon van oud-Tourwinnaar Stephen Roche verloor uiteindelijk acht minuten en viel hierdoor in het klassement terug naar plaats zeventien op 12.34 minuten van geletruidrager Alberto Contador. "Ik wilde Gadret voor z'n kop slaan. Ik zag het al voor me hoe hij de bus uit vloog. Ik heb de teambaas maar z'n werk laten doen. Bij het avondeten heb ik uit voorzorg mijn handen in m'n zakken gehouden."

En Gadret? De Fransman staat nu negentiende algemeen met een achterstand van 14.24 minuten op Contador. "Misschien wil hij ook wel de eerste man bij Ag2r worden," besloot Roche.