[MotoGP] Uitslag kwalficatie Sachsenring

Peterselieman

Jorge Lorenzo heeft in de kwalificatie voor de MotoGP-race op de Sachsenring de snelste tijd gereden. De Spaanse Yamaha-rijder bleef met een tijd van 1:21,817 Casey Stoner en Dani Pedrosa zeer nipt voor. De teruggekeerde Valentino Rossi reed de vijfde tijd.

Bijna was het nog mis gegaan voor Lorenzo, want halverwege de sessie begaf zijn ene motor het op het rechte stuk waardoor hij deze bij bocht 1 moest parkeren. Ben Spies crashte over het oliespoor, waarna ook Randy de Puniet het asfalt opzocht. De Fransman raakte de motor van Spies en viel hard. Hij werd per brancard afgevoerd, maar kreeg groen licht om morgen te starten.

Nadat de rommel was opgeruimd reed Lorenzo op zijn tweede motor naar de derde tijd achter Pedrosa en Stoner. Even later reed hij wel de snelste tijd die hij een ronde later met 0,008 seconde nog aanscherpte. Een ultieme poging van Stoner bracht de Australiër niet verder dan plaats twee.

In de Moto2 heeft Andrea Iannone op dominante wijze de poleposition gepakt. De Italiaan reed bijna zeven tiende van een seconde sneller dan de nummer twee Arne Tode en Toni Elias.

De pole in de 125cc tenslotte werd een prooi voor kampioenschapsleider Marc Marquez die ruim een halve seconde voor had op de nummer twee Pol Espargaro en meer dan 1,3 seconden op Bradley Smith. Jasper Iwema reed de twaalfde tijd, terwijl Michael van der Mark niet verder kwam dan plek 23.