Te zware Tillema en Piqué terug naar beloften ADO

Jeffrey

ADO Den Haag is zonder Joël Tillema en Mitchell Piqué op trainingskamp gegaan naar Garderen. Het tweetal is te zwaar en trainer John van den Brom heeft beide spelers teruggezet naar het beloftenteam, meldt Voetbal International.

Ook Serhat Koksal kwam met iets te veel kilo's terug van vakantie, maar hij mocht vanwege recent blessureleed wel mee op trainingskamp. Vooral voor Piqué komt de terugzetting naar de beloften slecht uit. De 30-jarige verdediger maakte al vaker fouten en hij speelde vorig seizoen maar twee duels.

Joël Tillema is een 20-jarige verdediger die nog nauwelijks in actie kwam in de hoofdmacht van ADO Den Haag. Hij doorliep de jeugd van Ajax en ADO en maakte bij laatstgenoemde club zijn profdebuut in oktober 2008. Tot nu toe speelde hij slechts een handvol wedstrijden.

ADO Den Haag eindigde vorig seizoen net boven de degradatiestreep. Gedurende het seizoen was er veel onenigheid tussen de spelersgroep en trainer Raymond Atteveld. Sinds deze zomer wordt het eerste elftal geleid door John van den Brom, die overkwam van AGOVV.