Fàbregas schaamt zich voor grap met Barça-shirt

donroyco

Francesc Fàbregas was niet echt blij met de grap van Carles Puyol en Piqué, die bij de huldiging van de Spaanse nationale ploeg een shirt van Barcelona over zijn hoofd trokken. De aanvoerder van Arsenal wil niet over Barcelona praten.

Fàbregas was donderdag in Tordera, een klein plaatsje net buiten Barcelona, voor een jeugdtraining. "Hoe minder er over Barcelona wordt gesproken, hoe beter", zei de 23-jarige middenvelder na afloop. Cesc heeft in Londen een contract tot medio 2015, maar hij wordt al weken gelinkt aan Barça.

De jonge sterspeler werd maandag in verlegenheid gebracht door Puyol en Piqué. Bij de huldiging van Spanje, ter gelegenheid van de behaalde wereldtitel, trok het tweetal van Barcelona een shirt van de Spaanse kampioen over het hoofd van Fàbregas. "Ik schaamde me heel erg, maar ik ga ervan uit dat Arsenal begrip heeft voor de situatie."

Cesc Fàbregas is bij Arsenal de belangrijkste speler, maar bij het nationale team in Zuid-Afrika was er voor hem nauwelijks plek. Toch was de middenvelder belangrijk tijdens zijn invalbeurt in de finale tegen Oranje. Fàbregas gaf de assist bij het winnende doelpunt van Iniesta.