Online Pass geen bezwaar voor winkelketen

Redactie

Winkelketen Game Mania heeft geen moeite met de introductie van een speciale code, waardoor de aanschaf van tweedehands games minder aantrekkelijk wordt. Dat zegt een woordvoerder van de winkelketen woensdag tegen Novum Nieuws. Dit is opmerkelijk omdat er bij de winkelketen doorgaans meer geld wordt verdiend aan de verkoop van tweedehands spellen dan aan nieuwe.

Als antwoord op de groeiende markt voor tweedehands games introduceerde Electronic Arts de Online Pass. Alleen door een speciale code te kopen, kunnen gamers online gamen met een tweedehands spel. Verschillende uitgevers, waaronder Ubisoft, THQ en Sega, hebben al interesse getoond in een soortgelijk systeem, maar kijken nog even de kat uit de boom.

Verschillende game-uitgevers hebben al initiatieven gelanceerd om de aanschaf van tweedehands games te ontmoedigen. Tot de introductie van de Online Pass in mei door Electronic Arts verdienden uitgevers geen geld aan de verkoop van tweedehands games, terwijl winkels juist meer verdienen met de verkoop van gebruikte spellen.

Toch vindt Game Mania de Online Pass 'geen verkeerd idee'. De winkelketen werkt veelvuldig samen met uitgevers om te zoeken naar een ideale oplossing voor beide partijen. De winkelketen overweegt zijn prijzen te verlagen om de consument te compenseren.

Zusterbedrijf Free Record Shop is begin deze maand gestart met een internetpagina om games via digitale distributie aan te bieden. Game Mania wilde niet reageren op mogelijke vergelijkbare initiatieven.

Online Pass geen bezwaar voor winkelketen
Online Pass geen bezwaar voor winkelketen