Been: "Komst Smolov is heel positief"

Olga Kroeders

Feyenoord speelde gisteren doelpuntloos gelijk tegen het Zeeuws elftal, maar er viel ook heugelijk nieuws te melden. De Rotterdammers hebben aankomend seizoen de beschikking over Fedor Smolov, die van Dinamo Moskou wordt gehuurd.

"Zijn komst is heel positief. Hij heeft tijdens zijn kennismakingsperiode laten zien als nummer tien goed uit de voeten te kunnen, maar hij is zeker nu ook een serieuze optie als diepe spits. Met Smolov hebben we er een heel goede speler bij", geeft trainer Mario Been te kennen op het digitale thuis van Feyenoord.

Ruben Schaken speelde gisteren namens de Stadionclub een goede partij in Zeeuws-Vlaanderen. Hij startte als rechtsbuiten van zijn nieuwe club. "Ruben was heel dreigend. Hij gaf een aantal uitstekende voorzetten die er door een echte spits zeker ingekopt waren", aldus de trainer.

Tot slot werd er bericht over het feit dat Ron Vlaar de nieuwe aanvoerder van Feyenoord is. "Ron was hier aan toe en heeft het zelf afgedwongen. Hij vervult een goede rol in de kleedkamer en ik denk dat het aanvoerderschap belangrijk is voor zijn ontwikkeling", besluit de oefenmeester.