'Ajax zet in op terugkeer Grygera'

Peterselieman

Ajax ziet in Zdenek Grygera een opvolger van Gregory van der Wiel. De Oranje-international vertrekt mogelijk deze zomer. De 30-jarige Grygera is geen onbekende in Amsterdam. De Tsjechische verdediger speelde al vier seizoenen voor Ajax, waarin hij tot 78 competitieduels kwam. Het Algemeen Dagblad meldt dat zijn huidige werkgever Juventus twijfelt over het behoud van Grygera. De Oude Dame wil de mandekker mogelijk verhuren.

Grygera komt pas in beeld bij Ajax als Van der Wiel vertrekt uit Amsterdam. De jonge rechtsback kende een uitstekend WK met Oranje en speelde zich in de kijker bij diverse Europese topclubs. Onder meer Bayern München zou Van der Wiel graag over willen nemen. Grygera zou gewenst zijn vanwege zijn ervaring.

De huidige formatie van Martin Jol is een gemiddeld jong elftal zonder routiniers. Naast Grygera zou Ajax ook zijn oog hebben laten vallen op Ronnie Stam (FC Twente) en Roberto Rosales (AA Gent). Beide vleugelverdedigers zijn in aanvallend opzicht vergelijkbaar met Van der Wiel. Grygera is meer defensief ingesteld.