Senna vervangen dankzij negatieve e-mail

DenS (Dennis)

Het was een onaangename verrassing voor Bruno Senna, toen hij hoorde dat hij dit weekend niet zou gaan racen tijdens de Grand Prix van Engeland. Enkele uren voor de HRT-coureur dit nieuws hoorde, hield hij nog interviews waaruit niet bleek dat hij niet ging racen.

Via een Braziliaanse journalist blijkt dat een e-mail met negatief commentaar over het team Senna de das om heeft gedaan. De e-mail die Senna stuurde was bedoeld voor een bevriende journalist, maar in plaats daarvan maakte hij de fout om hem naar zijn teambaas Colin Kolles te sturen.

De inhoud was allesbehalve positief. Senna beklaagde zich over alles dat misgaat binnen Hispana Racing Team (HRT) en was niet te spreken over teambaas Kolles.

Kolles wilde niet vertellen over het voorval, maar meldde wel dat er een conflict was tussen hem en Senna. Kolles: "Het is mijn beslissing geweest om Senna te vervangen. De reden dat Sakon Yamamoto dit weekend rijdt heeft niets te maken met geld. Er is een conflict tussen Senna en mij. Maar verdere details hou ik intern."