Ancelotti: "Kaká kan niet naar Chelsea"

Olga Kroeders

Carlo Ancelotti, coach van Chelsea, heeft bekendgemaakt dat hij Kaká graag bij zijn selectie wil hebben, maar dat Real Madrid niet welwillend tegenover een transfer van de Braziliaan zal staan. Ook Zlatan Ibrahimovic van FC Barcelona zal hoogstwaarschijnlijk niet naar Londen vertrekken.

"Ik zou Kaká er graag bij hebben en ik heb een gesprek, op vriendschappelijke basis, met hem gehad. Maar helaas kan hij niet naar Chelsea komen: ten eerste wil Real Madrid hem niet verkopen, ten tweede moeten we op één lijn zitten voor een transfer en ten derde zou dit een onderneming worden die miljoenen gaat kosten. Van al deze voorwaarden is geen sprake", aldus Ancelotti tegenover Il Giornale.

Naar verluidt zou Ibrahimovic ook bij Chelsea in de belangstelling staan, maar een transfer is volgens Ancelotti, net als in het geval van Kaká, niet aan de orde. De Italiaanse oefenmeester is dik tevreden met de prestaties van Didier Drogba, de huidige sterspits van The Blues.

"Als je iemand als Drogba, die 37 doelpunten scoort, tot je beschikking hebt, waarom zou je dan naar een andere spits zoeken?", zo luidt de mening van de voormalige coach van AC Milan. Volgens Ancelotti is Manchester City van plan om weer een aantal spelers van topklasse vast te leggen.

"Ze hebben al veel uitgegeven en Roberto Mancini is bezig met het bouwen aan een geweldige selectie. Wacht maar af, ze halen ook Aleksandar Kolarov en Edin Dzeko binnen."